forbrukslån renter

Forbrukslånets månedlige kostnad

Når du tar opp et lån, uansett hva slags lån det er må du betale for deg. Hvordan dette kan gjøres avhenger veldig av hvem du er og hvordan du gjør det. En av de aller viktigste og beste tingene med lån er friheten som nettopp forbrukslånet gir deg når du trenger denne friheten. Man må ikke glemme at det koster å ha lån og forbrukslånet må betales på hver eneste måned over mange år. Det er akkurat dette med flere år som kan være tøft for mange. Ting tar tid og det kan ta veldig lang tid. Hvordan denne tiden kan være og hvorfor den er akkurat slik kan være en utfordring for oss alle. Det finnes heldigvis mekanismer for å gjøre denne endringen slik at selve kostnaden per måned ikke blir så stor som du kanskje så for deg i starten.

Renter

Når du har tatt opp et lån er det flere ting som styrer hvor dyrt ditt usikrede lån er. Du er den personen som styrer hele denne kostnaden. Om du er en stor risiko vil du få en høy rente eller så vil du ikke få lån i det hele tatt. Denne renten styrer hvor mye penger som du må betale hver eneste måned. Det kan nemlig vare mange varianter for hvor mye det bør koste deg og hvor mye du faktisk må betale for å være med på leken om å få et lån. Er renten lav vil du betale mindre for et lån over samme periode sammenlignet med en høyere rente for den samme perioden. Dette er kanskje opplagt for mange, men samtidig så er det fort å glemme nettopp dette. Du må derfor alltid jakte på det billigste forbrukslån med lavest rente på markedet slik at det er du som får denne renten på best mulig måte.

Nedbetalingstid

Det finnes mange måter å få en god rente og det finnes mange måter å betale mindre per måned enn det du kanskje så for deg i starten. Disse trenger nødvendigvis ikke alltid å gå hånd i hånd. Når du får en god rente så vil du få en lavere kostnad, men skal du betale ned et beløp over en kort periode vil det koste deg penger. Betaler du ned samme beløp over en lengre periode vil du betale et mindre månedsbeløp enn om du betalte ned de samme beløpet over en kortere periode. Har du en høyere rente når du betaler ned over en lengre periode kan månedsbeløpet fortsatt være mindre enn om du betaler ned over en kort periode med en kjempe lav rente. Dette fordi lengden på lånet bestemmer akkurat hvor mye du betaler per måned, og i mange sammenhenger er det mye større utslag når det kommer til en forskjell per måned for et lån som går over 10 år sammenlignet med 2 år enn for eksempel en 10% rente eller en 15% rente i samme periode.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *