lån medsøker

Forbrukslån

Trenger du mer fleksibilitet i hverdagen enn det du får når du snakker med din vanlige bank eller når du trenger litt hjelp fra foreldre eller andre? Da er forbrukslånet lånet for deg. En av de store utfordringene i dagens samfunn er hvor mye det koster å gjøre det man ønsker og det man trenger å gjøre. I flere sammenhenger kan dette være mye mer enn det som skal til og det som må til. Får man da en endring i sin økonomi eller en endring i sin arbeidssituasjon kan det fort gå veldig galt. Du trenger ikke å få store endringen før du kjenner at det ikke går lenger å jobbe på den måten som du tror at du trenger å jobbe på.

Det er i slike situasjoner at billig forbrukslån kommer inn og hjelper deg på den måten som du trenger hjelp, samt på den måten som du kan få hjelp. Ingen andre måter bidrar på samme måte som forbrukslånet når ting er tøft. Utfordringen i tøffe tider kan være om man i det hele tatt får lån. Da kan det være greit med litt hjelp.

Garantist

Når du søker på et lån kan du få hjelp på flere måter. Du kan søke alene, men samtidig få hjelp til å behandle lånet om noe skulle gå galt. Garantister er derfor en ekstra sikkerhet om alt skulle gå galt. Dette er vanligvis en avtale mellom personen som låner pengene, banken og garantisten. Er du garantist blir du medansvarlig for alt som ligger igjen på lånet når låntaker selv ikke klarer å gjøre opp.

Medsøker

Når du søker på et lån og er bekymret for at du ikke får lånet kan du også søke med en medsøker. Da er dere begge søkere på lånet og dere er begge eiere av lånet. Dere er også begge solidarisk ansvarlig for lånet. I garantistens øyemed kommer han ikke inn i bildet før alt har falt fra hverandre og noen må plukke opp regningen. Er du medsøker så kan du bli bedt om å betale før personen i det hele tatt har kommet så langt at alt detter fra hverandre.

Ulemper som medsøker

Når du stiller opp for en venn eller for et familiemedlem på en slik søknad er det viktig at du tenker godt igjennom hva du ønsker å gjøre og hva du vil gjøre. Det finnes ganske mange forskjellige måter å gjøre ting på, og medsøker status er noe som trengs når en kanskje ikke kan få lån. Det er en grunn til at en person kanskje ikke kan få lån. Banken ser på denne personen som en risiko, og på denne måten bør man være forsiktig. Du blir ansvarlig for noe i mange år. Du trenger derfor å passe deg. Ikke alt er bra å bli med på og ikke alt er like lett å være med på. Vær varsom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *